Archicad workshops

Sneller en beter modelleren!

Workshop 1: Datamanagement en OpenBIM
In deze workshop oefenen we met de property manager om de eigenschappen van modelelementen te vullen. Via 'Expressions' kunnen we parameters en properties berekenen, samenstellen, splitsen en logische IF/THEN constructies bouwen, die we weer in schedules of labels kunnen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het deels automatiseren van een daglicht berekening.
In de tweede helft van de workshop leren we om gaan met de property mapping van de IFC translatie. We leren eigen IFC-properties en -property sets aanmaken om aan de regels in BIM-protocollen te kunnen voldoen en leren deze automatisch te vullen met de reeds bestaande parameters en properties in het model.

Workshop 2: Detailleren in 3D; modelleren zoals het gebouwd wordt
In deze workshop oefenen we om details zo ver mogelijk vanuit het model op te bouwen. Door gebruik te maken van Complex profiles, goed layer management en Model view settings kunnen we de details uit het 3D model halen in plaats van tekenen in 2D. Het eindresultaat is dat in het detail alleen de teksten, maatvoering, folies en kozijnen 2D elementen zijn.

Workshop 3: Samenwerken met OpenBIM
In deze workshop leren we de mogelijkheden en moeilijkheden van het uitwisselen van modellen via IFC. Hoe werk ik samen met een constructeur? Hoe kan ik een model van een leverancier in mijn model gebruiken? Hoe maak ik een goede IFC-export voor verschillende doeleinden? We duiken diep in de instellingen van de IFC translators en de manieren van samenwerken, gaan aan het eind nog in op communicatie via BCF.

Workshop 4: Archicad en de BIM Basis ILS
In deze workshop leren we hoe een model opgebouwd moet worden en hoe Archicad ingesteld moet worden om aan de BIM Basis ILS te voldoen.
Indien gewenst is het ook mogelijk om een andere ILS of protocol te behandelen, graag dit bij aanvraag meeleveren.

Algemene informatie

Alle workshops duren ongeveer 1 dagdeel. Combineren van twee workshops op één dag raden wij niet aan in verband met de hoeveelheid te behandelen stof.
Prijs: 295 euro per workshop per deelnemer, maximaal 6 deelnemers per keer in verband met de benodigde persoonlijke begeleiding.
Workshops worden gegeven op locatie, liefst op de werkvloer, op de eigen workstation van de deelnemers. Door vooraf specifieke vragen aan te geven kan het programma daaraan aangepast worden.

Na afloop van de workshop wordt het oefenmodel en de pdf met de leidraad van de oefeningen aan de deelnemers verstrekt.

Interesse? neem contact op via onderstaande informatie.

Contact

Torenallee 42-42 (Gebouw Gerard), Eindhoven. Onze entree is te vinden in de onderdoorgang van de Torenallee naar het Ketelhuisplein.

Telefoon: +31 (0)6 516 46 036 / Email: info@dankersslimmerbouwen.nl