009 3D tekenwerk plafonds nieuwbouw OV Terminal Arnhem

Uitvoeringsadvies en 3D-modelleerwerk aan de plafonds voor het nieuwe station in Arnhem.

Het opzetten van de doorsnedelijnen door de dubbel gekromde plafonds zodat plafondhangers en latten op maat geproduceerd en geplaatst kunnen worden.

Voor de dubbel gekromde lattenplafonds in de nieuwe OV Terminal van Arnhem voert Dankers Slimmer Bouwen het 3D tekenwerk uit. Op basis van de door de architect aangeleverde vlakken uit het NURBS-programma Rhino zetten wij de ophangpunten van het plafond in 3D uit. Hiermee kan een lijst met genummerde coördinaten worden gegenereerd die in het werk kunnen worden uitgezet. Op basis van de gemeten hoogtes kunnen plafonddragers op lengte worden vooringesteld.

Uitvoering: 2013-2014

Foto lattenplafond door Maarten Meuleman

Dankers Slimmer Bouwen

Dankers Slimmer Bouwen helpt bedrijven in de bouwsector met het slimmer, sneller en beter maken van hun primaire proces. We doen dat door open communicatie, continu kennis ontwikkelen en het toepassen van slimme tools en processen zoals BIM.

Praktisch kunnen wij U van dienst zijn met bouwkundig advies, BIM-modelleer- en tekenwerk, controle van BIM-modellen en BIM-advies. Deze diensten voeren wij uit voor de hele bouwketen, van ontwikkelaar tot onderaannemer en van architect tot leverancier.

Als modern bedrijf werken wij samen in diverse verbanden. Zo zijn wij lid van de coöperatie Archifoor, een groep zelfstandigen in de bouw die het complete ontwerp- en adviestraject in samenwerking aanbieden. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met architecten, adviseurs, bouwbedrijven en applicatieontwikkelaars om voor iedere opdrachtgever de juiste mix van kennis en kunde te kunnen leveren.