BIM | Bouwen aan vertrouwen

Voor je het weet is er al weer 3 jaar voorbij sinds de vorige post. Goed nieuws, want dat betekent dat het druk is! Helaas hebben we op het moment weinig tijd om hier te vertellen over onze werkzaamheden. Voor diegenen die geinteresseerd zijn is de Twitteraccount of het LinkedInprofiel van Marc Dankers wellicht een goede manier. Hierop worden wel regelmatig berichten geplaatst.

Veel nieuws!

Dankers Slimmer Bouwen heeft een nieuwe medewerker, Max Janssen. Max heeft veel ervaring als bouwkundige en is binnen enkele maanden door mij (en met veel zelfstudie) ingewerkt als BIM-modelleur. Welkom Max!

Altijd bijzonder om een project uit de steigers te zien komen en het model voor het eerst in realiteit te zien. Hier een eerste foto van de langzaam vrijkomende dubblegekromde plafonds in de stationsterminal in Arnhem. Respect voor de mensen die dit uitgevoerd hebben!

Foto door Arjan Zwart - werkvoorbereider Ballast Nedam

Tags: 

Wellicht niet helemaal handig voor iemand die zijn geld verdient met het adviseren van anderen over BIM, maar sinds een paar maanden staat er een stuk van de hand van Mathijs Natrop en ondergetekende op de site van het Nationaal BIMhandboek. Het doel van deze site is om informatie over werkwijzes die zich in de praktijk bewezen hebben te delen, mede gericht op nieuwe gebruikers.

Lastig, om ook in drukke tijden een blog bij te houden. De laatste maanden waren vol met projecten en deadlines. Tijden geleden dat ik zo hard gewerkt heb. Vandaag geef ik een overzicht van leuke en lastige dingen die ik de laatste maanden heb meegemaakt.

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over BIM voor bestaande gebouwen. Een model is ook na de oplevering een zeer waardevolle bron van informatie en kennis over het gebouw, bijvoorbeeld voor facility management, beheer en onderhoud, maar ook als het aan het einde van zijn levenscyclus weer gesloopt moet worden.

De I van BIM

Vaak zijn we zo druk bezig met het maken van een kloppend 3D-model, dat we vergeten dat er naast de objecten nog meer informatie in BIM hoort. De laatste tijd ben ik een paar interessante artikelen en blogs tegen gekomen waar hier op wordt ingegaan. De links staan hieronder. Hoewel de stukken allemaal vanuit Archicad-perspectief zijn geschreven gaan de tips voor alle modelleersoftware op.

Het is zo ver!

Welkom bij Dankers Slimmer Bouwen. Mijn droom, mijn visie, mijn wens, is om het ontwerp-, bouw- en beheerproces van gebouwen slimmer te laten verlopen. Dit kun je bereiken door beter communiceren, samen delen en vertrouwen opbouwen tussen bouwpartners. Dat alles gaat niet van de éne op de andere dag, maar als je niet begint met de eerste stap kom je er nooit.

Dankers Slimmer Bouwen

Dankers Slimmer Bouwen helpt bedrijven in de bouwsector met het slimmer, sneller en beter maken van hun primaire proces. We doen dat door open communicatie, continu kennis ontwikkelen en het toepassen van slimme tools en processen zoals BIM.

Praktisch kunnen wij U van dienst zijn met bouwkundig advies, BIM-modelleer- en tekenwerk, controle van BIM-modellen en BIM-advies. Deze diensten voeren wij uit voor de hele bouwketen, van ontwikkelaar tot onderaannemer en van architect tot leverancier.

Als modern bedrijf werken wij samen in diverse verbanden. Zo zijn wij lid van de coöperatie Archifoor, een groep zelfstandigen in de bouw die het complete ontwerp- en adviestraject in samenwerking aanbieden. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met architecten, adviseurs, bouwbedrijven en applicatieontwikkelaars om voor iedere opdrachtgever de juiste mix van kennis en kunde te kunnen leveren.